Onze Missie

  • Wie zijn we?
  • Wat doen we?
  • Voor wie doen we dat?
  • Hoe doen we dat?

Waarom: Beards4Life wil de aandacht voor depressie vragen en onze missie is het meer bespreekbaar maken van deze aandoening die 1 op de 5 mensen treft. Naast awareness willen we ook graag geld ophalen voor de Hersenstichting.

Wat en hoe:  We gaan 8 dagen lang 24 uur per dag met tweetallen, in estafette vorm, afwisselend hardlopend en fietsend een rondje (1600km!!) om Nederland volbrengen. We lopen zoveel mogelijk tegen de Nederlandse grens als symbool voor de grens die vele mensen dagelijks overgaan met als gevolg een depressie.

Wie: Beards4Life bestaat uit 5 mannen (Ritchie, René, Maarten. Paul en Frank) met baard die bij elkaar gekomen zijn door sport (specifiek het rennen van zogenoemde obstakel runs). De gedeelde passie van het hardlopen en het hebben van een baard verbond deze mannen. Maar waar zouden we zijn zonder onze vrouwen! We kunnen heel stoer doen, maar zonder onze supportcrew zijn we nergens 😉.

Begint 2019 kwam Ritchie met een goed idee: Waarom zetten we onze fitte hardloopbenen niet in voor het goede doel, waarom gaan we niet een rondje Nederland lopen om aandacht voor depressie te vragen? De overige heren vonden dit al snel (ongeveer 45 seconden bedenktijd) een goed idee en zo is de start van dit project ontstaan.