Sven

Ik ben Sven Weemaes

Ik woon in Hilversum met mijn gezin en teamgenoten binnen Team Familie, bestaande uit mijn prachtige vrouw Michelle en zoons Kyano (10) en Bodhi (7).  Ik loop graag lange afstanden en doe aan obstacle running.

Als we aan ons rondje Nederland beginnen ben ik 42 jaar oud en loop ik inmiddels 6 jaar fanatiek hard. Fanatiek dan, daarvoor was ik een dertien in een dozijn sporter die af en toe voor de vorm aan hardlopen deed. Tot 2009, toen mijn eerste zoon geboren werd en ik besloot dat ik niet echt een voorbeeld voor hem was. Ik was te zwaar en sporten deed ik amper. Ik besloot me in te schrijven voor de halve marathon van Hilversum en begon daarvoor te trainen. Twee weken na zijn geboorte liep ik hem in een tijd van 1 uur en 55 minuten.

Vanaf die tijd bleef ik lopen, maar het bleef bij recreatief rennen tot ik in 2014 uitgedaagd werd om mee te doen aan de strongmanrun. Een van de oudste obslacle runs van Nederland. Ook die was 21 kilometer maar na de finish was ik helemaal stuk. Het was het zwaarste wat ik ooit gedaan had maar wat was het gaaf. In 2015 liep ik er verschillende en begonnen we met het hele gezin mee te doen. Team Familie was geboren.  

Obstacle running heeft me veel gebracht. Een goede band met mijn gezin, samen dingen ondernemen, een betere gezondheid, en een mooie groep vrienden met dezelfde interesses als ik.

Toen ik eind 2016 getroffen werd door een hernia dacht ik even dat het allemaal voorbij was. Het gaf me een behoorlijke mentale tik maar dankzij het rennen kwam ik er toch weer bovenop. Ik weigerde me er bij neer te leggen en mijn vrouw Michelle schopte me letterlijk naar buiten om te gaan lopen. Ook schreef ze me in voor de halve van Egmond, die ik met de laatste restjes pijn van de hernia uit liep. Hierna schreef ze me in voor mijn eeste Iron Viking, en daarna was het hek van de dam.

Inmiddels heb ik verschillede (obstacle) marathons gelopen, ben ik samen met mijn gezin Asics Frontrunner en liep ik met andere Frontrunners van London naar Parijs in 9 dagen, om daar af te sluiten met de marathon van Parijs.

Met mijn bebaarde vrienden ga ik nu een nieuwe uitdaging aan, eentje die weer anders is dan eerdere. Ik geloof dat je jezelf altijd moet blijven uitdagen en moet blijven bewegen om te zorgen dat je mentaal gezond blijft.