Ritchie

Ik ben Ritchie.
Geboren op 11 januari 1982

3 kids in totaal waarvan 2 biologisch van mij en 1 van mijn toffe vriendin Ilse. Wij wonen in Callantsoog maar voelen ons overal thuis. Met mijn vriendin op kantoor en ik in de gym manage ik een sportschool in Schagen

6 jaar terug begonnen met een cursus hardlopen bij de plaatselijke atletiek vereniging Dokev in Anna Paulowna. Dat lopen zou nooit wat worden was het inzicht van de trainer en aangezien ik daar alleen was om de cursus op te vullen wegens te weinig animo was ik het snel met m eens.

Toch had ik het sporten gevonden en via een vrijgezellenfeest kwam ik in aanraking met bootcamp. Dit veranderde mijn leven! Ik werd fitter en sterker  en voelde mij in mijn hoofd steeds beter worden. De sleur van dagelijks werken in de bouw en moe zijn werd onderbroken door de sport. Door de bootcamp groep kwam ik in aanraking met Ocr en al snel was 19km te kort om tevreden te zijn.  De lange afstand trok mij aan en door de trainingen merkte ik dat ik echt tot rust kwam.

Door mijn add is het scheiden van gedachte soms lastig en kon ik voorheen behoorlijk psychisch de weg kwijtraken.Lopen zorgt ervoor dat ik mijn verstand op een rijtje kan zetten en de dingen goed doordacht kan plaatsen.

Tijdens 1 van mijn lange duurlopen kwam ik op het idee om mijn ervaringen te delen en besloot mijn bebaarde vrienden erbij te roepen en samen het plan van Beard4Life op te zetten. Het doel is om aandacht te trekken voor depressiviteit en vooral het sporten tegen depressie. Dit heeft voor mij heel veel betekent. Mijn gedachte waren veelal zwart en door het sporten/hardlopen ben ik echt een positiever mens geworden die ondertussen al veel bereikt heeft. Ik ben er trots op en hoop dat ik door het rondje om Nederland echt mensen met een depressie  kan aansporen te gaan sporten