René

René Laenen, 
Geboren op 5 oktober 1974 te Geldrop.
 
De meeste mensen kennen mij als een sportief type maar dat ben ik zeker niet altijd geweest. Sporten deed ik wel eens (Voetbal, fietsen en klein beetje hardlopen) maar dat ging in pieken en dalen. Het diepste dal was dat ik op een gegeven moment 104 kilo woog en ik na een trap omhoog te lopen buiten adem was. Toen ging bij mij langzaam het roer om: Ik kocht een racefiets (Want van hardlopen moest ik 4 dagen herstellen omdat m’n knieën dit niet aankonden) en ben rustig de afstanden gaan opbouwen totdat ik vrij makkelijk 100+ kilometer kon rijden. En bijkomend voordeel met het toenemen van de afstanden: De kilo’s namen daarbij af! 
Op een gegeven moment kwam een collega waar ik al veel mee fietste op het idee om de tour for life te gaan fietsen: Een tocht van 1250 kilometer in 8 dagen van Italië naar Nederland. Dit evenement ging zo goed dat ik na de finish met de spierpijn in mijn hele lichaam me voornam om dit ieder jaar te doen: Een uitdaging aangaan waar ik echt naartoe moet trainen en die misschien op het moment van inschrijving nog niet in het sportieve bereik zit. Het is inmiddels een best leuk lijstje geworden:

2013 – Tour for life
2014 – New York Marathon
2015 – Man vs Mountain in Wales
2016 – Kwalificeren voor het wereldkampioenschap Obstacle running 
2017 – Het lopen van 2 iron vikings (obstaclerun marathon) in een weekend (Samen met baardbroeder Maarten)
2018 – Het lopen van álle iron vikings in dat jaar (8 marathons en 1 Ultra van 60K)
2019 – Top 50 lopen tijdens het Wereldkampioenschap Obstacle running
2020 – Rondje Nederland!! 

Ik weet nu al dat het Rondje een van de mooiere uitdagingen gaat worden: Ik loop niet alleen met een topteam (met de beste supportcrew!) maar het heeft ook nog een maatschappelijk doen namelijk awareness creëren voor hoe sporten je kan helpen als het even in het koppie niet zo lekker gaat. Sporten heeft mij veel gebracht in het leven en ik ben ervan overtuigd dat mijn geluk deels te maken heeft dat ik dagelijks het hoofd kan leegmaken door even een stukkie hard te lopen of lekker met een groepje gaan klimmen in de boulderhal.


De hersenstichting ondersteund mensen met depressies en doet onderzoek naar behandelmethoden om ervoor te zorgen dat deze mensen een normaal en gelukkig leven kunnen leiden. Dit past in mijn ogen ook in de missie die wij voor dit rondje gemaakt hebben. En voor mij persoonlijk vind ik het werk van de stichting op het gebied van Alzheimer en Parkinson ook een belangrijk doel. Daar loop ik graag een rondje voor!