Paul

 

Mijn naam is Paul Berndsen, geboren in Eindhoven op 3 januari 1977 en heb altijd in Sint Oedenrode gewoond.
Toen ik ging samenwonen met mijn toenmalige vriendin en nu mijn vrouw, maatje en deel van mijn support-crew Thea, zijn we samen in Son en Breugel gaan wonen. In 2003 kregen we een zoon, Max, waarna Vera en Lars al snel volgden.

Gedurende mijn jeugd heb ik verschillende sporten beoefend zoals voetbal, judo en badminton maar echt actief was ik nooit met sporten.

In mijn pubertijd ben ik gaan fitnessen en squashen. Tot ik, na een squash sessie van anderhalf uur tegen mijn maatje zei; “Elke mongool met een beetje training kan een halve marathon lopen.” Het was op dat moment maart 2003 en om de daad bij het woord te voegen moest ik in oktober 2003 de HM van Eindhoven lopen. De eerste trainingen waren helemaal niks. 2km en dan was het op, maar, uiteindelijk liep ik in september van dat jaar mijn eerste HM in een tijd van 1:43 uur.
De HM van Eindhoven, waar ik voor getraind had, liep ik in 1:58 helaas.
Daarna bleef het weer een tijd stil op sport gebied, tot ik in augustus 2015 de Buffelrun in Boerdonk liep. Yes!! Dit was het!

Toen ging het snel in maart 2016 liep ik mijn eerste Strong Viking Beast en daarna in mei mijn eerste Iron Viking. Het mooie van de evenementen is dat je een hoop mensen leert kennen. Zo ook deze heren en we kwamen elkaar geregeld tegen in de modder. In juni 2016 begeleide ik een vriend voor en tijdens het EK OCR en na dat evenement wist ik het zeker. Dat wil ik ook.
Trainen door diverse verschillende runs te doen, veel te lopen en uiteindelijk in oktober 2016 gekwalificeerd voor het EK, maar ook het WK in Canada.
Echt een sport om mijn grenzen mee te verleggen en het bleek nog goed te voelen ook allemaal.

De nieuwste uitdaging die op het programma staat is nu dus Rondje Nederland. Dit gaat zowel mentaal als fysiek een gigantische uitdaging worden en met wie kan dat beter gedaan worden dan met Maarten, Rene, Frank en Ritchie?
De afgelopen 10 jaar zet ik me al actief (elke 2 weken een plasma donatie bij de bloedbank) en financieel (KiKa, A.L.S., Ice4Life) in voor diverse goede doelen omdat ik vind dat degene die het goed hebben dat moeten delen met degene die het minder goed hebben. Met een burn-out net achter me, medio 2018, is het doel wat we hier ondersteunen natuurlijk helemaal perfect.