Uncategorized

Back on track!

Na maanden van niks kunnen organiseren en het moeten uitstellen van ons Rondje Nederland door de coronacrisis zijn we eind mei weer begonnen met het oppakken van gezamenlijke trainingen en kleinschalige events!

En daarvoor zijn we tot twee maal toe naar de Achterhoek afgereisd, waar baardbroeder Frank allereerst een parcours uitgezet had voor de virtuele Strong Viking en twee weken later een mooie trail die we gingen voorlopen om als event te organiseren op 28 juni 2020.

Virtual Strong Viking

23 mei 2020 was de eerste van de Virtuele Strong Viking runs. Helaas nog geen echte, maar Frank had hem aardig benaderd door met het in zijn woonplaats Braamt gelegen Markant Outdoorcentrum te benaderen en te vragen of we hun obstakels voor een keer mochten gebruiken. Daarnaast had hij een parcours van 7 kilometer uitgezet door de Berghse bossen met lekker veel hoogtemeters, welke we 3 maal moesten afleggen. In elke ronde zaten vervolgens 16 obstakels van Markant Outdoor!

Het was al weer even geleden dat we elkaar hadden gezien, dus het was tof om weer eens bij elkaar te zijn en gezamenlijk te sporten. Frank heeft een aardig grote tuin en dus kon iedereen ruim houden. En terwijl de vrouwen zich in de tuin vermaakten en de kinderen met de honden speelden gingen de baarden op pad. Eerst een ronde trailen door het bos, Hettenheuvel op en af, smalle paadjes, prachtig landschap, om na 7 kilometer bij de sloot achter het huis van Frank aan te komen. Lekker pootje baden door modder waar nooit iemand doorheen loopt, ja dat stinkt dan wel. Na 100 meter er weer uit, en de eerste obstakels over. Lekker in de apenhang, swing over, muurtjes, tractor banden, etc. Ja dat was voor de meeste van ons wel even geleden en zo een eerste ronde ging het nog wel ok, al liet de techniek hier en daar te wensen over.

Ronde 2 en 3 gingen minder soepel. Het rennen hadden we wel lekker door getraind, maar de handen waren zacht geworden van het niks doen, en het uithoudingsvermogen van de onderarmen was ook gelimiteerd geraakt. Na 3 ronden lagen we dus alsnog best wel op apen gapen. Maar leuk was het wel!  Super gaaf om weer eens met elkaar modder te happen en om elkaars gestuntel te lachen. De eerste stappen waren weer gezet, op naar de volgende!

Trail organiseren

Omdat het toch echt wel erg mooi lopen is daar in de achterhoek, opperde Frank het idee om een trail uit te gaan zetten om weer eens wat geld op te kunnen halen voor ons doel, awereness voor depressie. Dat had met alle corona perikelen ook stil gelegen natuurlijk. Frank had al een mooi idee qua route, en wilde deze met de rest van het team lopen om te zien wat ieder er van vond. Na enige gespar via ZOOM werd besloten een trail van 12 en een van 24 te organiseren op zondag 28 juni.

Op 7 juni kwamen we zo weer bij elkaar in Braamt om de route te gaan verkennen. De 24 dan, niet alle twee, want we dachten over de 24 toch al zo een 3 uur te gaan doen. Ritchie was er door wat nachtelijke onstuimigheden niet bij dit keer, en zo liepen we dus met 4 baarden door de bossen van Montferland. Frank had niks gelogen over de pracht van de route, want mooi is hij zeker. Leuke klimmetjes en afdalingen, een mooie los zand berg, vergezichten, prachtig bos etc. De route liep helemaal tot in Duitsland, waar we een stukje door de daar nog aanwezige loopgraven uit de eerste wereldoorlog renden. Met nog 3 kilometer te gaan leek iedereen er goed doorheen gekomen te zijn. Echter had Frank het leukste voor het laatst bewaard. Nog een paar keer goed klimmen en dalen, en de laatste restjes energie verdwenen als sneeuw voor de zon.

Gelukkig waren er broodjes en een biertje toen we weer in Casa Buiting waren, dan ben je er snel weer bovenop. Met een beetje schaven nog hier en daar beloofd het een mooie trail te worden de 28e, dus als je kunt, zou ik zeker ook komen! Stuur dan even een berichtje naar ons via FB of Instagram of stuur een mailtje naar info@beardslife.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.