Oefenrondjes door Nederland

Rondje Haarlem door Sven

Zondag 1 december stond in het teken van de eerste gezamenlijke training voor rondje Nederland. De eerste keer trainen als team op het lopen en fietsen van stukken van 5 kilometer en het wisselen daar tussen. Ritchie en Rene gingen wisselen, Sven en Maarten en Frank zou wisselen met Sonja.

Ook hadden zich 5 mensen aangemeld voor het evenement dat we via Facebook hadden aangemaakt, waarmee we geld wilden ophalen voor ons rondje Nederland.

Om 0900 uur werd verzameld bij fort Vijfhuizen om daar eerste een uurtje opnamen te maken met de jongens van Inzoom Videoproductions, die nu een toffe promo, en later documentaire van ons avontuur gaan maken.

Om 10.00 uur waren onze 5 gasten, Kenneth, Taco, Jessie,  Remi Jan en Alexander ook aanwezig en na kennismaking werd er gestart met het rondje Haarlem! Een ronde van 48 kilometer om het mooie Haarlem heen. Mooi zeg ik, maar van Haarlem zie je eigenlijk niet zoveel. Het gebied eromheen is echter ook prachtig om doorheen te rennen en fietsen.

De eerste 5 kilometer ging voorspoedig, we gingen iets harder dan de afgesproken 10 kilometer per uur maar iedereen vond dat wel prettig. Na 4 kilometer reden de fietsers vooruit om zich klaar te maken voor de wissel. Lagen kleding werden uitgetrokken en tassen afgedaan. Toen de lopers even later aankwamen kon er zo gelijk door gelopen worden. De lopers gingen zich vervolgens aankleden voor het fietsen en kwamen even later weer achter de lopers aan. Het was rond het vriespunt dus het was zaak je warm aan te kleden op de fiets!

Onderweg werd er lekker geouwehoerd over uitdagingen, indeling van de het rondje Nederland en leerden we onze gasten beter kennen. Alexander had geen fiets mee, en ook niemand om mee te wisselen dus die bikkelde pakweg 25 kilometer mee en hield het toen voor gezien.

Het rondje liep langs de prachtige gebieden rond de Haarlemmerliede, Spaarndam, Velserbroek, Bloemendaal, Aerdenhout, Bennebroek en Heemstede en telkens werd er om de 5k gewisseld.

Na 48 kilometer bikkelen in de kou waren we weer terug bij Fort Vijfhuizen waar we nog even wat gedronken hebben voor ieder weer huiswaarts ging.

Nog wat geleerd? Jazeker. Het wisselen ging goed zo, het vooruitrijden op een kilometer afstand is precies goed. Warme en winddichte kleding is een must op de fiets en het tempo is goed vol te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.